Saturday, July 1, 2023

In 't kort

Oud & nieuw
Het oude 7 chakra systeem gaat in de uitverkoop, al zullen er nog genoeg mensen mee bezig blijven, vasthoudend aan 't oude. Wat ik ook wel logisch vind, want tja, je moet geen oude schoenen weggooien voor er nieuwe zijn, toch? Die nieuwe zijn er echter al een tijdje, zitten alleen nog in de doos, klaar om uitgepakt te worden. Renate en ik (Jeroen) willen je dus allereerst attent maken op dit nieuwe chakra systeem. Het is vervolgens aan jou, wat je ermee doet.

Bewustwording
Dit nieuwe chakra systeem vloeit voort uit een nieuw kosmisch bewustzijn, dat nog volop in ontwikkeling is. Sommige noemen het ontwaken, wakker worden of de ascentie. Ik zie het als onderdeel van de groeispurt die de gehele mensheid doormaakt. In een rap tempo is er van alles aan 't licht aan 't komen. De oude wereld is aan het afbrokkelen, staat op instorten, alleen is dit nog niet voor iedereen zichtbaar, maar wel merkbaar, voelbaar en steeds tastbaarder. Je kop in 't zand steken gaat niet meer, al zullen er nog genoeg zijn, die het zullen proberen.

Nieuwe Aarde
Met het ontwaken van dit nieuwe bewustzijn gaat veel gepaard, waaronder het besef dat je niet de persoonlijkheid bent; niet je lichaam, gedachtes, gevoelens, emoties of reacties en zelfs niet de ziel bent. Jij bent het bewustzijn dat zich bewust is van dit alles. Dit groeiende besef zal voor een enorme verschuiving gaan zorgen. Oude systemen zoals schuld en schaamte, denken in schaarste, please gedrag, parentificatie, labels zoals narcisme, transgender, kortom alles wat uit het dualisme voortkomt, zal worden omgevormd. Zo creëren we collectief een compleet andere wereld: Nieuwe Aarde.

Drie keer vier
De driedeling lichaam, geest en ziel wordt al langer gemaakt. In de wetenschap zijn de meningen hierover nog behoorlijk verdeeld. Ook in religie of de theosofische hoek is er nog steeds discussie over wat nou werkelijk waar is. Met het ontwaken van het kosmische bewustzijn komt hier een einde aan. Het 13 chakra systeem ondersteunt dit proces met 4 chakra's per onderdeel:

De Persoonlijkheid
De onderste 4 chakra's vertegenwoordigen de persoonlijkheid. Waar in het oude 7 chakra systeem het eerste chakra (wortel) vaak geblokkeerd werd door angst, waardoor men of hun gronding afknijpt (zweverig gedrag, aardse zaken niet kunnen gronden of neerzetten), of juist te veel hecht aan de materie (materiële zaken, materialisme), leert het dertienvoudige bewustzijn ons, wat Universele Liefde is. Het 2e, 3e en 4e (milt) chakra toont ons respectievelijk het universele Licht, Leven en Zijn. 

De Ziel
De volgende vier chakra's (5,6,7,8) vertegenwoordigen alle ziels aspecten, zoals karma, contracten en je missie hier op aarde. Daar is echter eerst het bewustzijn van de Persoonlijkheid voor nodig. Het kunnen aanschouwen van het denken/voelen/emoties van 'buiten' de ego positie.

De Geest (het Zelf)
Voor verreweg de meeste is dit nog redelijk nieuw terrein. Sommige van jullie begrijpen heel goed, wat we bedoelen met "je bent niet de persoonlijkheid", maar om dit ook echt te leven, hebben we ons eerst bewust te zijn van alle ziels aspecten.

Transformatie Symbolen
In plaats van kleuren (rood, oranje, geel, groen, enz) worden elk van de 13 chakra's gekoppeld aan een drietal symbolen: transformatie, transmutatie en creatie. Welke dit zijn, hoe ze werken en wat je er mee kunt, zullen we uitvoerig behandelen in ons lesprogramma.

Het Lesprogramma
Zal bestaan uit 4 basis onderdelen waar we aan de hand van de onderste vier chakra's de deelnemers naar een hoger bewustzijn brengen. Stap voor stap, begeleid met een aantal meditaties en praktische oefeningen per chakra, nemen we je mee op reis in deze nieuwe wereld. Van een aards naar een kosmisch bewustzijn. Daarna kun je er zelf mee aan de slag om dit alles te integreren, of meteen doorpakken met onze vervolgprogramma's. 

Sta je nu al te popelen?
Nieuwsgierig geworden?
Wil je eerst meer weten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, door een email met titel/onderwerp "de 13 chakras" te sturen naar: de5edimensie (at) gmail.com



No comments:

Post a Comment