Wednesday, February 1, 2023

De Maya kalender en de 13 chakra's

Iedere 13 dagen doorlopen we een cyclus van 13 tonen. Dit herhaald zich 20 keer binnen 1 tzoklin ronde en dan begint dit weer opnieuw. Anders dan de Gregoriaanse kalender duurt een jaar dus geen 365 (en een kwart) dagen, maar slechts 260 dagen (13 x 20) Een veel evenwichtiger kalender, zoals je op het onderstaande plaatje kunt zien, dan onze westerse kalender met 30 of 31 dagen, met februari als uitzondering en eens in de vier jaar een schrikkeldag extra in diezelfde maand.

Vrijdag 3 februari 2023 start er een nieuwe ronde volgens de herberekende Wavespell kalender, die veelal in Nederland wordt gebruikt. Op de website van Elvira van Rijn kun je dagelijks deze ronde volgen, wat mij veel inzicht heeft gegeven met welke thema's wij Nederlanders (met name) bezig zijn. Er zijn meerdere tellingen waaronder de klassieke telling en de 'long count', met op de mayatzolkin website een uitgebreide uitleg over de verschillen. 

Zoals ik al zei, liggen wij Nederlanders vooral op de koers van de Wavespell telling en daarom stel ik voor dat je komende vrijdag start met op dag 1 (toon 1, zegel Rode Draak) verbinding te maken met je eerste chakra (middels de Witte Roos meditatie bijvoorbeeld) en vervolgens elke volgende dag één chakra hoger. Visualiseer telkens het bijhorende transformatie symbool en zodra je dat symbool helder voor je ziet, plaats je het in het betreffende chakra. Neem vervolgens waar, wat er in je wezen gebeurt of verandert.

Ter verdieping kun je vervolgens de dagenergie erbij pakken en kijken op welke manier dit verband houdt met jouw waarneming bij het betreffende symbool/chakra.



No comments:

Post a Comment