Tuesday, December 3, 2019

Welkom op Nieuwe Aarde

Steeds vaker en vanuit allerlei verschillende hoeken valt de term Nieuwe Aarde of De Nieuwe Tijd, maar wat bedoelen ze daar nou eigenlijk mee?

Nieuwe Tijdskinderen weten niet beter of ze zijn geboren in deze Nieuwe Tijd, dus hebben zij eigenlijk weinig tot geen referentiekader. Net als de jeugd van nu niet beter weet of er was altijd al internet, mobiele telefoons en WiFi. Nou dat was in mijn jeugd wel anders. Ik ben geboren in 1970, toen telefoons nog een draaischijf hadden, de hoorn met een krulsnoer aan de telefoon zat, en die via een draadje aan een vier-pins stekker in de muur. We betaalden in guldens, luisterden naar muziek op grammofoonplaten of cassette bandjes en lazen de krant, tv-gids of leesmap. De kleuren TV was net nieuw, met Nederland 1 en 2, en nog een paar andere zenders. Oh ja en alles was oranje, bruin, groen of andere fletse kleuren. Héél retro, nu!


In de jaren 80 kwamen de eerste home (Commodore64) en game (pong!) computers, en niet lang daarna de eerste Personal Computers (PC's). Het internet zorgde voor een ware revolutie, 64k (het interne geheugen van meeste homecomputers) naar 56k (de snelheid van het internet via de telefoonkabel) - dat is vandaag de dag bijna niet meer voor te stellen. Negentienhonderd zoveel werd 2000, een eeuwwisseling én een nieuw millennium. De vorige keer dat dit gebeurde (het jaar 1000) bouwden ze in Europa de eerste kastelen in wat ze de Middeleeuwen noemen en was men er van overtuigd dat de wereld zou ophouden met bestaan.

En zo herhaalde zich de geschiedenis. In 1999 waren we massaal bang voor de 'millenniumbug' en de voorspellingen van Nostradamus. In 2001 kwamen zijn voorspellingen uit "een grote vuurzee boven de nieuwe stad" (9/11, twin towers, NY) en richting 2012 hoorde je steeds vaker over de Maya kalender, het einde der tijden was nabij, hahaha. Nou ja, in zekere zin klopte dit ook wel. Het was het einde van een cyclus van 5200 jaar (the longcount, zoals die Mayakalender heet) en het einde van het Vissentijdperk (westerse Astrologie), tja en zoals bij iedere grote verandering raakt men in paniek. Controlefreak als de mens is geworden, kunnen we nauwelijks omgaan met onverwachte veranderingen, laat staan de enorme verschuiving die momenteel aan het plaats vinden is!

We hebben geen idee van wat er komen gaat, en dat maakt ons héééél onzeker. De massa grijpt terug naar het oude, houdt vast aan alles wat ze dierbaar is. Vooral spullen zijn heel belangrijk, denk maar aan Black Friday, Sinterklaas en Kerst binnenkort. Nog meer consumeren, terwijl het milieu achteruit rent en een klimaatramp onvermijdelijk lijkt. Ik blijf er tegenwoordig vrij kalm onder. Ok, het zou kunnen dat we binnenkort een kleine ijstijd gaan meemaken. Global warming is een voorbode van global cooling. Maar ook daar verzinnen we wel weer een oplossing voor. De mens heeft al vele millennia overleeft en ook nu zal het wel 'verkeren'.

Toch is dit geen reden om achterover te leunen en het te laten gebeuren. De hedendaagse paniek is niet nodig, maar de verwarring vraagt wel om verheldering. Want wat betekent dat dan: Nieuwe Aarde, het Waterman of Aquarius Tijdperk? Volgens de bronnen die ik ben tegengekomen, gaan we een tijd in van Openbaringen (alles zal aan het licht komen), transformatie (van dualiteit naar Liefde, van 3D naar 5D) en bevrijding (einde van kapitalisme, materialisme en overheersing).

Als je net als ik het internet afstruint naar informatie over dit soort dingen, vind je veel ogenschijnlijke tegenstrijdigheden. Dit komt omdat wij de wereld nog aanschouwen vanuit de dualiteit: iets is waar OF niet waar, zwart OF wit. Heel langzaam aan beginnen we te begrijpen dat zwart heel donker grijs is en wit heel licht grijs; het zijn slechts uiterste van hetzelfde perspectief. Van zwart-wit denken naar gradiënten van grijs. Moet je eens voorstellen hoe anders de wereld er uit gaat zien als we eenmaal 'full-color' kunnen zien (multi-dimensionaal). Ons volledig bewust zijn dat er geen verleden en toekomst bestaan, maar dat dit slechts projecties zijn vanuit het NU moment. Het is nog nooit morgen geweest. Jij hebt 'morgen' nog nooit meegemaakt. Het is altijd morgen pas morgen. Het is dus eigenlijk altijd vandaag. Zo heeft gisteren waarschijnlijk ook nooit bestaan. Héél verwarrend voor mensen die leven van seconden tot seconden, van minuut tot minuut, van uur tot uur, van dag tot dag, van week tot week, van maand tot maand, van jaar tot jaar, van decennium tot decennium, van eeuw tot eeuw, en van millennium tot millennium, al zal dat laatste niet heel bewust zijn, vandaar de paniek, we kunnen het nauwelijks bevatten.

Tijd, waarheid, realiteit, geschiedenis - het gaat allemaal veranderen, in een razend tempo. Maar geen paniek, dit is allemaal al lang bekend, onder sommigen. En die zijn ons al die tijd al aan het voorbereiden. Zo las ik als kind Pinkeltje, Suske & Wiske en Paulus de boskabouter; fantasieboeken die mijn esoterische pad voorbereidde. In mijn puberteit was ik veel met astrologie bezig en zo'n beetje alles dat 'science fiction' heette. Gevolgd door alles wat men toen paranormaal (nu spiritueel) noemde: het 6e zintuig, Tineke de Nooy, Jomanda, chaka!

En dat was nog maar het begin. Deepak Chopra kwam naar Nederland, voorafgegaan door Mansuk Patel. James Redfield schreef zijn Celestijnse Belofte boekenserie, Neal Donald Walsh Een Ongewoon Gesprek Met God, en ken je de Cursus in Wonderen nog? Allemaal mega populair in spiri-wiri-land. Je werd doodgegooid met spirituele beurzen, en nog steeds, al is het tegenwoordig veel meer een soort spiri-shoppen geworden: cursusje hier, workshopje daar. En ook wij doen er vrolijk aan mee.

Toch willen we jullie meer bieden dan alleen maar effe een leuk ochtendje, middagje of avondje spiritueel interessant doen. We bieden je een stevige basis waarin lichaam, geest en ziel gaan samen werken, waarin ego tot vrije wil wordt getransformeerd, en waarin een eind aan het inmiddels onnodige lijden wordt gemaakt. Onze workshop "Welkom op Nieuwe Aarde" is een eerste kennismaking met dit compleet nieuwe systeem, waarin alles op 13 (in plaats van 7) is gebaseerd. Dertien chakra's, de dertien tonen van de Tzolkin en een dertienvoudig bewustzijn. Helemaal niet moeilijk, maar wel compleet nieuw. Net als de Nieuwe Tijd, zal het even wennen zijn, maar daar helpen wij je graag een handje mee op weg.

In mijn volgende blog zal ik wat meer vertellen over Nieuwe Aarde

No comments:

Post a Comment